w , , ,

Zapiekanka paprykowa z krakersami

Składniki:

  • pierś kurczaka (2 sztuk)
  • krakersy (paczka) (2 sztuk)
  • papryka różnokolorowa (3 sztuk)
  • ser żółty (200 gramów)
  • olej (według uznania)
  • pieprz (według uznania)
  • sól (według uznania)

Przygotowanie:

Ułożone na blasze papryki zapiekać 15 minut. Przełożyć je do rondelka i przykryć pokrywką. Po 15 minutach zdjąć skórkę. Miąższ papryki pokroić w paski. Opłukane, osuszone mięso pokroić w paski i oprószyć solą oraz pieprzem. Mięso zrumienić na oleju. Naczynie żaroodporne posmarować olejem i układać krakersy, paski papryki, podsmażone mięso. Całość posypać startym serem i zapiekać 20 minut w 180 stopniach.

Czas przygotowania:

45 minut

Porcja dla:

4 osób

Placuszki z kefirem

Grecki sernik pomarańczowy