Składniki:
- pierś kurczaka (2 sztuk)
- krakersy (paczka) (2 sztuk)
- papryka różnokolorowa (3 sztuk)
- ser żółty (200 gramów)
- olej (według uznania)
- pieprz (według uznania)
- sól (według uznania)
Przygotowanie:
Ułożone na blasze papryki zapiekać 15 minut. Przełożyć je do rondelka i przykryć pokrywką. Po 15 minutach zdjąć skórkę. Miąższ papryki pokroić w paski. Opłukane, osuszone mięso pokroić w paski i oprószyć solą oraz pieprzem. Mięso zrumienić na oleju. Naczynie żaroodporne posmarować olejem i układać krakersy, paski papryki, podsmażone mięso. Całość posypać startym serem i zapiekać 20 minut w 180 stopniach.
Czas przygotowania:
45 minut
Porcja dla:
4 osób