Składniki:
- bekon (4 plastry)
- jabłka (1 sztuk)
- masło (1 łyżek stołowych)
- rodzynki (2 łyżek stołowych)
- oliwa (1 łyżek stołowych)
Przygotowanie:
Obrane, duże, jabłko pokroić w cienkie plasterki usuwając gniazda nasienne. Plasterki jabłka włożyć na rozgrzane masło i dusić, aż się rozpadną. Wymieszać z umytymi rodzynkami.
W każdym grubym plastrze chudego bekonu wyciąć ostrym nożem kieszonkę. Nałożyć do niej mus jabłkowy i spiąć wykałaczką. Plastry bekonu skropić oliwą i piec na średnio nagrzanym grillu 7 minut z każdej strony. Gdy będą lekko przypieczone zdjąć z rusztu. Podawać z bułką.
W każdym grubym plastrze chudego bekonu wyciąć ostrym nożem kieszonkę. Nałożyć do niej mus jabłkowy i spiąć wykałaczką. Plastry bekonu skropić oliwą i piec na średnio nagrzanym grillu 7 minut z każdej strony. Gdy będą lekko przypieczone zdjąć z rusztu. Podawać z bułką.
Czas przygotowania:
30 minut
Porcja dla:
4 osób