w

Piernik cioci Reni

Składniki:

  • mąka (3 szklanek)
  • cukier (1 szklanek)
  • jajka (3 sztuk)
  • miód (5 łyżek deserowych)
  • kawa mielona (1 łyżek stołowych)
  • margaryna (1/2 kostek)
  • soda (1 łyżek deserowych)
  • aromat do ciasta (według uznania)
  • bakalie (według uznania)
  • tłuszcz do blachy (według uznania)
  • bułka tarta (według uznania)

Przygotowanie:

Margarynę utrzec z cukrem dodawac po żółtku..Zaparzyc pół szklanki kawy rozpuscic w niej miód ostudzic i dolac do ciasta.Wsypac mąkę z sodą na koniec bakalie i ubitą pianę z białek.
Mase przelac na blachę wysmarowaną tłuszczem i posypaną bułka tartą.
Piec 1 godzinę.

Czas przygotowania:

30 minut

Porcja dla:

6 osób

Truskawki z marchewką i sałatą

Sałatkowy mix