Składniki:
- mąka (3 szklanek)
- cukier (1 szklanek)
- jajka (3 sztuk)
- miód (5 łyżek deserowych)
- kawa mielona (1 łyżek stołowych)
- margaryna (1/2 kostek)
- soda (1 łyżek deserowych)
- aromat do ciasta (według uznania)
- bakalie (według uznania)
- tłuszcz do blachy (według uznania)
- bułka tarta (według uznania)
Przygotowanie:
Margarynę utrzec z cukrem dodawac po żółtku..Zaparzyc pół szklanki kawy rozpuscic w niej miód ostudzic i dolac do ciasta.Wsypac mąkę z sodą na koniec bakalie i ubitą pianę z białek.
Mase przelac na blachę wysmarowaną tłuszczem i posypaną bułka tartą.
Piec 1 godzinę.
Mase przelac na blachę wysmarowaną tłuszczem i posypaną bułka tartą.
Piec 1 godzinę.
Czas przygotowania:
30 minut
Porcja dla:
6 osób