Składniki:
- grzyb (500 gramów)
- jajka (3 sztuk)
- ciasto francuskie (250 gramów)
- mostek z żeberkami (100 gramów)
- cebula (1 sztuk)
- masło (30 gramów)
- sól (według uznania)
- pieprz (według uznania)
- natka pietruszki (według uznania)
Przygotowanie:
Cebulę podsmażyć, dodać pokrojone grzyby i udusić. Posolić, popieprzyć, wbić 2 jajka, wymieszać aż całość się zetnie. Ciasto francuskie rozwałkować na prostokąt. Położyć na nim grzyby, drobno pokrojone tofu oraz posiekaną pietruszkę i zwinąć w rulon. Z wierzchu posmarować roztrzepanym jajkiem. Piec w nagrzanym uprzednio piekarniku, aż ciasto się zrumieni. Podawać jako gorącą przystawkę.
Czas przygotowania:
15 minut
Porcja dla:
4 osób