Składniki:

  • grzyb (500 gramów)
  • jajka (3 sztuk)
  • ciasto francuskie (250 gramów)
  • mostek z żeberkami (100 gramów)
  • cebula (1 sztuk)
  • masło (30 gramów)
  • sól (według uznania)
  • pieprz (według uznania)
  • natka pietruszki (według uznania)

Przygotowanie:

Cebulę podsmażyć, dodać pokrojone grzyby i udusić. Posolić, popieprzyć, wbić 2 jajka, wymieszać aż całość się zetnie. Ciasto francuskie rozwałkować na prostokąt. Położyć na nim grzyby, drobno pokrojone tofu oraz posiekaną pietruszkę i zwinąć w rulon. Z wierzchu posmarować roztrzepanym jajkiem. Piec w nagrzanym uprzednio piekarniku, aż ciasto się zrumieni. Podawać jako gorącą przystawkę.

Czas przygotowania:

15 minut

Porcja dla:

4 osób

Pączki berlińskie

Wykwintna zupa ogórkowa