w ,

Racuchy z kukurydzą

Składniki:

  • kukurydza (2 puszka)
  • sól (1 szczypta)
  • pieprz (1 szczypta)
  • papryka mielona (1 szczypta)
  • papryka czerwona (1 sztuk)
  • papryka zielona (1 sztuk)
  • jajka (4 sztuk)
  • mąka (1 łyżek stołowych)
  • olej (4 łyżek stołowych)

Przygotowanie:

Kukurydzę osaczyć.Paprykę oczyścić,usunąć gniazda nasienne,pokroić w kostkę.Biała oddzielić od żółtek.Wymieszać kukurydzę z papryką i żółtkami.Doprawić solą,pieprzem i mieloną papryką.Białka ubić na sztywno połączyć z mąką dodać warzywa.Na patelni rozgrzać olej i z przygotowanej masy smażyć placuszki.

Czas przygotowania:

30 minut

Porcja dla:

4 osób

Tort pomarańczowy

Ciastka z pestkami słonecznika