Składniki:
- roszponka (1 porcja)
- kukurydza konserwowa (0,5 puszka)
- papryka czerwona (0,25 sztuk)
- korniszony (3 sztuk)
- szynka (100 gramów)
- cebulki marynowane (10 sztuk)
- oliwa (5 łyżek stołowych)
- ocet (1 łyżek stołowych)
- cukier (1 łyżek deserowych)
- pesto zielone (1 łyżek stołowych)
- pieprz (według uznania)
- sól (według uznania)
Przygotowanie:
Opłukaną roszponkę osuszyć. Kukurydzę osączyć. Oczyszczoną paprykę pokroić w paski, a ogórki pociąć na podłużne ćwiartki. Szynkę pokroić w kostkę. Wymieszać wszystkie składniki.
Sos: oliwę utrzeć z octem, cukrem, pesto oraz odrobina soli i pieprzu.
Sosem polać sałatkę tuż przed podaniem.
Sos: oliwę utrzeć z octem, cukrem, pesto oraz odrobina soli i pieprzu.
Sosem polać sałatkę tuż przed podaniem.
Czas przygotowania:
20 minut
Porcja dla:
4 osób