Składniki:
- mleko pełne (1,5 szklanek)
- kasza manna (3 łyżek stołowych)
- sól (według uznania)
- cukier (2 łyżek stołowych)
- cytryna (1 sztuk)
- banan (3 sztuk)
- listki melisy (według uznania)
Przygotowanie:
1.Kaszę mannę wymieszać z zimnym mlekiem i postawić na średnim ogniu dodać szczyptę soli i cukier, zagotować cały czas mieszając. Gdy zgęstnieje gotować nadal mieszając od czasu do czasu do miękkości. Odstawić do wystudzenia.
2.Banany rozdrobnić w malakserze na jednolitą masę z dodatkiem soku i skórki z cytryny.
3.Chłodną kaszkę ubić mikserem na pulchną masę dodając małymi partiami banany i ubić aż powstanie puszysty mus o jednolitej barwie.
4.Rozłożyć do pucharków i przybrać listkami melisy.
2.Banany rozdrobnić w malakserze na jednolitą masę z dodatkiem soku i skórki z cytryny.
3.Chłodną kaszkę ubić mikserem na pulchną masę dodając małymi partiami banany i ubić aż powstanie puszysty mus o jednolitej barwie.
4.Rozłożyć do pucharków i przybrać listkami melisy.
Czas przygotowania:
35 minut
Porcja dla:
4 osób