Składniki:

  • rostbef bez kości (1,5 kilogramów)
  • pieprz (według uznania)
  • sól (według uznania)
  • mąka (3 łyżek stołowych)
  • olej (1 łyżek deserowych)
  • żurawina niesłodzona (200 mililitrów)

Przygotowanie:

Umyte, osuszone mięso natrzeć solą oraz pieprzem i wstawić na 30 minut do lodówki. Mięso osuszyć papierowym ręcznikiem, oprószyć mąką i obsmażyć na patelni, na rumiano z każdej strony. Przełożyć na blachę i wstawić do piekarnika nagrzanego do 200 stopni. Piec ok. 40 minut. Upieczone mięso wyjąć i odstawić na 15 minut. Pokroić na cienkie plastry i podawać z żurawinami, ziemniakami i sałatą.

Czas przygotowania:

60 minut

Porcja dla:

6 osób

Zapiekana panga

Pieczarki faszerowane serem i orzechami