Składniki:

  • filety z pangi (4 sztuk)
  • pieprz (według uznania)
  • sól (według uznania)
  • cytryna (1 sztuk)
  • papryka czerwona (1 sztuk)
  • papryczka chili (1 sztuk)
  • por (1 sztuk)
  • seler (0,25 sztuk)
  • marchewka (2 sztuk)
  • czosnek (2 ząbki)
  • oliwa (według uznania)

Przygotowanie:

Oczyszczone warzywa pokroić w słupki, a czosnek w cienkie plasterki. Natomiast oczyszczoną paprykę pociąć w cienkie paseczki, a papryczkę posiekać.
Umyte, osuszone filety rybne skropić sokiem z cytryny, oprószyć sola oraz pieprzem i wstawić na 20 minut do lodówki.
Kawałki folii aluminiowej posmarować oliwą, na każdym ułożyć pangę. Posypać warzywami, oprószyć sola oraz pieprzem. Szczelnie zawinąć filety folią. Ułożyć na blasze i zapiekać ok. 20 minut w piekarniku nagrzanym do 180 stopni.

Czas przygotowania:

50 minut

Porcja dla:

4 osób

Ciasteczka drożdżowe

Rostbef