Składniki:
- filety z pangi (4 sztuk)
- pieprz (według uznania)
- sól (według uznania)
- cytryna (1 sztuk)
- papryka czerwona (1 sztuk)
- papryczka chili (1 sztuk)
- por (1 sztuk)
- seler (0,25 sztuk)
- marchewka (2 sztuk)
- czosnek (2 ząbki)
- oliwa (według uznania)
Przygotowanie:
Oczyszczone warzywa pokroić w słupki, a czosnek w cienkie plasterki. Natomiast oczyszczoną paprykę pociąć w cienkie paseczki, a papryczkę posiekać.
Umyte, osuszone filety rybne skropić sokiem z cytryny, oprószyć sola oraz pieprzem i wstawić na 20 minut do lodówki.
Kawałki folii aluminiowej posmarować oliwą, na każdym ułożyć pangę. Posypać warzywami, oprószyć sola oraz pieprzem. Szczelnie zawinąć filety folią. Ułożyć na blasze i zapiekać ok. 20 minut w piekarniku nagrzanym do 180 stopni.
Umyte, osuszone filety rybne skropić sokiem z cytryny, oprószyć sola oraz pieprzem i wstawić na 20 minut do lodówki.
Kawałki folii aluminiowej posmarować oliwą, na każdym ułożyć pangę. Posypać warzywami, oprószyć sola oraz pieprzem. Szczelnie zawinąć filety folią. Ułożyć na blasze i zapiekać ok. 20 minut w piekarniku nagrzanym do 180 stopni.
Czas przygotowania:
50 minut
Porcja dla:
4 osób