w , ,

Jajka z farszem z chrzanu i szynki

Składniki:

  • jajka (6 sztuk)
  • szynka wędzona (80 gramów)
  • chrzan (3 łyżek stołowych)
  • śmietana (1 łyżek stołowych)
  • kukurydza konserwowa (1 łyżek stołowych)
  • rzeżucha (według uznania)
  • pieprz (według uznania)
  • sól (według uznania)

Przygotowanie:

Ugotowane na twardo, obrane jajka przeciąć na pół. Żółtka zmielić z szynką i wymieszać z startym, odciśniętym chrzanem oraz gęstą śmietaną. Doprawić do smaku sola oraz pieprzem. Farszem napełnić białka i udekorować kukurydzą oraz rzeżuchą.

Czas przygotowania:

30 minut

Porcja dla:

6 osób

Tort biszkoptowy

Mięso z kurcząt z jabłkiem