w

Mięso z kurcząt z jabłkiem

Składniki:

  • jabłko (1 sztuk)
  • kleik ryżowy (1 łyżek deserowych)
  • mięso z kurczaka (25 gramów)
  • masło (1 łyżek deserowych)
  • woda (70 mililitrów)

Przygotowanie:

Jabłko płuczemy, obieramy, po usunięciu gniazda nasiennego kroimy w ćwiartki. Do zagotowanej wody wkładamy jabłko doprowadzając do rozgotowania. Przecieramy jabłko przez sito. Mięso gotujemy w osobnym naczyniu, a następnie drobno siekamy i mieszamy z musem jabłkowym. Wszystko mieszamy z kleikiem ryżowym. Dodajemy masło i doprowadzamy do zagotowania. Po schłodzeniu podajemy dziecku łyżeczką.

Czas przygotowania:

30 minut

Porcja dla:

1 osoby

Jajka z farszem z chrzanu i szynki

Placek truskawkowy