Składniki:
- mleko (1/2 litrów)
- budyń (1 sztuk)
- masło (1/2 kostek)
- margaryna (1/2 kostek)
- cukier (1/2 szklanek)
- żółtka (2 sztuk)
- biszkopty okragłe (0,5 kilogramów)
- kompot truskawkowy (1 litrów)
- galaretka czerwona (1 sztuk)
Przygotowanie:
Cukier i masło ucierać w makutrze, stopniowo dodawać żółtko i po łyżce budyniu.
Biszkopty wkładać szybko do kompotu i wyciągać. Wyłożyć nimi formę (spód i boki) spodem biszkoptów. Do tego włożyć 1/2 masy na to znowu dodać biszkopty, później drugą część masy. następnie biszkopty brzuchem do masy.
Na to wylać galaretkę.
Wszystko wsadzić do lodówka na około 1 godzinę.
Biszkopty wkładać szybko do kompotu i wyciągać. Wyłożyć nimi formę (spód i boki) spodem biszkoptów. Do tego włożyć 1/2 masy na to znowu dodać biszkopty, później drugą część masy. następnie biszkopty brzuchem do masy.
Na to wylać galaretkę.
Wszystko wsadzić do lodówka na około 1 godzinę.
Czas przygotowania:
120 minut
Porcja dla:
14 osób