Składniki:
- filety z miętusa (4 sztuk)
- awokado (0,5 sztuk)
- melon (pokrojony w kosteczkę) (0,5 szklanek)
- arbuz w małych kawałkach (0,5 szklanek)
- cebula czerwona posiekana (1 sztuk)
- kolendra posiekana (2 łyżek stołowych)
- sok z limonki (3 łyżek stołowych)
- papryczka chili posiekana (1 łyżek deserowych)
- oliwa (według uznania)
- sól (według uznania)
- pieprz (według uznania)
Przygotowanie:
Umyte, osuszone filety wypędzlować oliwą, natrzeć ostrą papryczką i solą. Upiec na grillu z obu stron.
Salsa: wymieszać w miseczce awokado, melon, cebulkę, kolendrę, sok z limonki i arbuza. Podawać na talerzu razem z rybą.
Salsa: wymieszać w miseczce awokado, melon, cebulkę, kolendrę, sok z limonki i arbuza. Podawać na talerzu razem z rybą.
Czas przygotowania:
30 minut
Porcja dla:
4 osób