w ,

Grillowana ryba z salsą

Składniki:

  • filety z miętusa (4 sztuk)
  • awokado (0,5 sztuk)
  • melon (pokrojony w kosteczkę) (0,5 szklanek)
  • arbuz w małych kawałkach (0,5 szklanek)
  • cebula czerwona posiekana (1 sztuk)
  • kolendra posiekana (2 łyżek stołowych)
  • sok z limonki (3 łyżek stołowych)
  • papryczka chili posiekana (1 łyżek deserowych)
  • oliwa (według uznania)
  • sól (według uznania)
  • pieprz (według uznania)

Przygotowanie:

Umyte, osuszone filety wypędzlować oliwą, natrzeć ostrą papryczką i solą. Upiec na grillu z obu stron.
Salsa: wymieszać w miseczce awokado, melon, cebulkę, kolendrę, sok z limonki i arbuza. Podawać na talerzu razem z rybą.

Czas przygotowania:

30 minut

Porcja dla:

4 osób

Ciasto z musem agrestowym

Sałatka z bobu