Składniki:

  • ryba (500 gramów)
  • pomidor (2 sztuk)
  • papryka (2 sztuk)
  • cebula (2 sztuk)
  • olej oregano cykoria (100 mililitrów)
  • pieprz (według uznania)
  • sól (według uznania)
  • przyprawa do grilla (według uznania)

Przygotowanie:

Rybę i paprykę pokroić w kostkę. Pomidory i cebulę pokroić w ćwiartki. Zanurzyć kolejno składniki w oleju, obsypać solą, Pieprzem czarnym mielonym, Oregano i Przyprawą do grilla. Obsypane nabijać na długie szpady w kolejności: ryba, pomidor, papryka, cebula. Opiekać na grillu, zbierać ściekający sos i polewać nim kebab. Opiekać, aż będą miękkie. Podawać natychmiast.

Czas przygotowania:

25 minut

Porcja dla:

3 osób

Filety śledziowe smażone w cieście

Zupa-krem ziemniaczano-kurkowa