w ,

Sałatka z bobu

Składniki:

  • bób (50 dekagramów)
  • ogórek konserwowy (2 sztuk)
  • papryka (1 sztuk)
  • cebula (1 sztuk)
  • majonez (4 łyżek stołowych)
  • zarodek pszenny (3 sztuk)
  • natka pietruszki (3 łyżek stołowych)
  • koperek (3 łyżek stołowych)
  • cząber (1 łyżek deserowych)
  • pieprz (według uznania)
  • sól (według uznania)

Przygotowanie:

Bób ugotować, wyłożyć na sito, polać zimną wodą. Przestudzony obrać ze skórki, połączyć z drobno posiekanym czosnkiem i cebulą. Paprykę i obrany ogórek pokroić w cienkie paski, dodać do bobu, wymieszać z posiekaną natką pietruszki, koperkiem i majonezem, doprawić do smaku pieprzem i solą.

Czas przygotowania:

30 minut

Porcja dla:

4 osób

Grillowana ryba z salsą

Surówka z selera gotowanego