Składniki:
- pstrągi (5 sztuk)
- cytryna (2 sztuk)
- cebula (1 sztuk)
- papryka (1 sztuk)
- natka pietruszki (2 pęczek)
- przyprawa suszone pomidory (1 łyżek stołowych)
- olej (według uznania)
- sól (według uznania)
Przygotowanie:
Sprawione, oczyszczone ryby lekko posolić. Wyszorowane cytryny pokroić w plastry, a oczyszczoną cebulę w cząstki. Oczyszczoną paprykę pokroić w paseczki. Przygotowane składniki farszu wymieszać i podzielić na 5 części.
Nafaszerować ryby, posypać przyprawą i skropić olejem. Do każdej włożyć po kilka gałązek natki. Grillować po 15 minut z każdej strony, często skrapiając olejem. Przez pierwsze 10 minut opiekać rybę na ruszcie umieszczonym na wyższym poziomie. Na koniec umieścić ruszt niżej i dopiec pstrągi.
Nafaszerować ryby, posypać przyprawą i skropić olejem. Do każdej włożyć po kilka gałązek natki. Grillować po 15 minut z każdej strony, często skrapiając olejem. Przez pierwsze 10 minut opiekać rybę na ruszcie umieszczonym na wyższym poziomie. Na koniec umieścić ruszt niżej i dopiec pstrągi.
Czas przygotowania:
60 minut
Porcja dla:
5 osób