Składniki:
- szynka surowa (6 plastry)
- cebula (2 sztuk)
- listki bazylii (według uznania)
- przyprawa do grilla (według uznania)
- olej (4 łyżek stołowych)
- ocet winny (1 łyżek stołowych)
- pieprz kolorowy (1 łyżek deserowych)
Przygotowanie:
Marynata: wymieszać ocet z olejem oraz kolorowym pieprzem, doprawić przyprawą do grilla.
Umyte, osuszone mięso włożyć na 60 minut do marynaty. Przykryć i odstawić do lodówki.
Wyjęte z marynaty mięso piec na rozgrzanym grillu po kilka minut z każdej strony, smarując marynatą.
Oczyszczoną, pokrojoną na ósemki cebulę ułożyć obok mięsa i piec na grillu na złoty kolor. Podawać szynkę posypaną listkami bazylii razem z grillowaną cebulą.
Umyte, osuszone mięso włożyć na 60 minut do marynaty. Przykryć i odstawić do lodówki.
Wyjęte z marynaty mięso piec na rozgrzanym grillu po kilka minut z każdej strony, smarując marynatą.
Oczyszczoną, pokrojoną na ósemki cebulę ułożyć obok mięsa i piec na grillu na złoty kolor. Podawać szynkę posypaną listkami bazylii razem z grillowaną cebulą.
Czas przygotowania:
30 minut
Porcja dla:
6 osób