Składniki:
- skrzydełka kurze (1 kilogramów)
- miód (5 łyżek stołowych)
- margaryna (0,5 kostek)
- bulion warzywny (1 kostek)
- przyprawa do kurczaka (1 sztuk)
- bułka tarta (0,5 szklanek)
- ser żółty (0,5 szklanek)
- pieprz indyjski (według uznania)
Przygotowanie:
Opłukane, osuszone skrzydełka natrzeć przyprawą do kurczaka oraz pieprzem indyjskim i odstawić na 2 godziny w chłodne miejsce.
Posmarować skrzydełka rozpuszczonym miodem. Do żaroodpornego naczynia włożyć margarynę i wlać 2 łyżki wody. Wymieszać bułkę tartą ze startym serem. Skrzydełka włożyć do naczynia i oprószyć panierką. Przykryć naczynie. Piec ok. 40 minut w 180 stopniach. Na 10 minut przed końcem pieczenia zdjąć przykrywkę.
Posmarować skrzydełka rozpuszczonym miodem. Do żaroodpornego naczynia włożyć margarynę i wlać 2 łyżki wody. Wymieszać bułkę tartą ze startym serem. Skrzydełka włożyć do naczynia i oprószyć panierką. Przykryć naczynie. Piec ok. 40 minut w 180 stopniach. Na 10 minut przed końcem pieczenia zdjąć przykrywkę.
Czas przygotowania:
60 minut
Porcja dla:
4 osób