Składniki:

  • chleb pszenny (1 sztuk)
  • chleb razowy (1 sztuk)
  • masło (1 kostek)
  • żółty ser (100 gramów)
  • jajka ugotowane (3 sztuk)
  • papryki kolorowe (3 sztuk)
  • pomidory (3 sztuk)
  • ogórek zielony (1 sztuk)
  • rzodkiewki, pęczek (1 sztuk)
  • szynka (200 gramów)
  • salami (100 gramów)
  • kabanosy (200 gramów)
  • serek Brie (1 sztuk)
  • sałata (1 sztuk)
  • sól (według uznania)
  • pieprz (według uznania)
  • majonez (według uznania)
  • keczup (według uznania)

Przygotowanie:

Wszystkie warzywa umyć, osuszyć i pokroić w plasterki. Obrane jajka też pokroić w plasterki. Wędlinę i chleby kroimy na plastry tak jak pozostałe produkty. Każdy kawałek chleba ( kanapki mogą być trójkątne, kwadratowe lub okrągłe) smarujemy masłem, kładziemy na posmarowaną kromkę listek sałaty, a pozostałe produkty wg uznania, solimy, pieprzymy i dekorujemy majonezem lub keczupem.

Czas przygotowania:

30 minut

Porcja dla:

40 osób

Chrupiący kurczak

Królik po normandzku