Składniki:
- chleb pszenny (1 sztuk)
- chleb razowy (1 sztuk)
- masło (1 kostek)
- żółty ser (100 gramów)
- jajka ugotowane (3 sztuk)
- papryki kolorowe (3 sztuk)
- pomidory (3 sztuk)
- ogórek zielony (1 sztuk)
- rzodkiewki, pęczek (1 sztuk)
- szynka (200 gramów)
- salami (100 gramów)
- kabanosy (200 gramów)
- serek Brie (1 sztuk)
- sałata (1 sztuk)
- sól (według uznania)
- pieprz (według uznania)
- majonez (według uznania)
- keczup (według uznania)
Przygotowanie:
Wszystkie warzywa umyć, osuszyć i pokroić w plasterki. Obrane jajka też pokroić w plasterki. Wędlinę i chleby kroimy na plastry tak jak pozostałe produkty. Każdy kawałek chleba ( kanapki mogą być trójkątne, kwadratowe lub okrągłe) smarujemy masłem, kładziemy na posmarowaną kromkę listek sałaty, a pozostałe produkty wg uznania, solimy, pieprzymy i dekorujemy majonezem lub keczupem.
Czas przygotowania:
30 minut
Porcja dla:
40 osób