Składniki:
- marchewka (3 sztuk)
- por (1 sztuk)
- pietruszka (1 sztuk)
- ziemniaki (3 sztuk)
- groszek swieży (110 gramów)
- rosół z kury (2 kostek)
- faolka szparagowa zielona (100 gramów)
- makaron (150 gramów)
- natka pietruszki (według uznania)
- pieprz (według uznania)
Przygotowanie:
Z kostek bulionowych rosołu z kury przygotować gorący wywar. Oczyszczoną marchewkę i pietruszkę pokroić w krążki. Dodać do gotującego się bulionu. Oczyszczony por pokroić wzdłuż na cienkie paski i wrzucić do bulionu. Oczyszczone pokrojone ziemniaki wraz z pozostałymi jarzynami dorzucić do zupy i gotować kilkanaście minut, aż warzywa będą miękkie. Zupę doprawić pieprzem. Makaron ugotować w dużej ilości osolonego wrzątku, odcedzić i przelać zimna wodą, osączyć. Podawać z makaronem i posiekaną natką pietruszki.
Czas przygotowania:
30 minut
Porcja dla:
4 osób