w , ,

Zupa jarzynowa z zieloną fasolką

Składniki:

  • marchewka (3 sztuk)
  • por (1 sztuk)
  • pietruszka (1 sztuk)
  • ziemniaki (3 sztuk)
  • groszek swieży (110 gramów)
  • rosół z kury (2 kostek)
  • faolka szparagowa zielona (100 gramów)
  • makaron (150 gramów)
  • natka pietruszki (według uznania)
  • pieprz (według uznania)

Przygotowanie:

Z kostek bulionowych rosołu z kury przygotować gorący wywar. Oczyszczoną marchewkę i pietruszkę pokroić w krążki. Dodać do gotującego się bulionu. Oczyszczony por pokroić wzdłuż na cienkie paski i wrzucić do bulionu. Oczyszczone pokrojone ziemniaki wraz z pozostałymi jarzynami dorzucić do zupy i gotować kilkanaście minut, aż warzywa będą miękkie. Zupę doprawić pieprzem. Makaron ugotować w dużej ilości osolonego wrzątku, odcedzić i przelać zimna wodą, osączyć. Podawać z makaronem i posiekaną natką pietruszki.

Czas przygotowania:

30 minut

Porcja dla:

4 osób

Sałatka proteinowa

Sałatka z białej kapusty