Składniki:
- grzyb (50 dekagramów)
- makaron ryżowy (30 dekagramów)
- cebula (1 sztuk)
- seler (0.25 sztuk)
- pietruszka (0.25 sztuk)
- marchew (0.25 sztuk)
- oliwa (2 łyżek stołowych)
- liście laurowe (2 sztuk)
- ziele angielskie (według uznania)
- natka pietruszki (2 łyżek stołowych)
- sól (według uznania)
- pieprz (według uznania)
Przygotowanie:
Oczyścić i pokroić w plasterki grzyby. Gotować grzyby przez około 20 minut w 2 litrach osolonej wody dodając liście laurowe, ziele angielskie i pokrojone w drobną kosteczkę i podsmażone uprzednio na patelni (około 3 minuty na silnym ogniu) warzywa: cebulę, seler, pietruszkę, marchewkę. Ugotować makaron ryżowy według przepisu podanego na opakowaniu. Połączyć zupę z makaronem i doprawić ziołami do smaku. Podawać posypaną natką pietruszki
Czas przygotowania:
40 minut
Porcja dla:
4 osób