w , , ,

Zupa grzybowa z ziołami

Składniki:

  • grzyb (50 dekagramów)
  • makaron ryżowy (30 dekagramów)
  • cebula (1 sztuk)
  • seler (0.25 sztuk)
  • pietruszka (0.25 sztuk)
  • marchew (0.25 sztuk)
  • oliwa (2 łyżek stołowych)
  • liście laurowe (2 sztuk)
  • ziele angielskie (według uznania)
  • natka pietruszki (2 łyżek stołowych)
  • sól (według uznania)
  • pieprz (według uznania)

Przygotowanie:

Oczyścić i pokroić w plasterki grzyby. Gotować grzyby przez około 20 minut w 2 litrach osolonej wody dodając liście laurowe, ziele angielskie i pokrojone w drobną kosteczkę i podsmażone uprzednio na patelni (około 3 minuty na silnym ogniu) warzywa: cebulę, seler, pietruszkę, marchewkę. Ugotować makaron ryżowy według przepisu podanego na opakowaniu. Połączyć zupę z makaronem i doprawić ziołami do smaku. Podawać posypaną natką pietruszki

Czas przygotowania:

40 minut

Porcja dla:

4 osób

Tartaletki z budyniem i owocami

Wiśniowe ciasto z kruszonką