Składniki:
- papryka zielona (4 sztuk)
- ryż brązowy (0.5 szklanek)
- olej (2 łyżek stołowych)
- cebula (1 sztuk)
- tofu (30 dekagramów)
- przecier pomidorowy (2 łyżek stołowych)
- sól (według uznania)
- pieprz (według uznania)
Przygotowanie:
Cebulę obrać i pokroić w kostkę. Rozgrzać olej na patelni i podrumienić cebulę. Dodać do niej ugotowany wcześniej ryż i smażyć razem przez kilka minut. Pod koniec dodać pokrojone w drobną kostkę tofu i smażyć razem kilka minut. Przyprawić solą, pieprzem i przecierem pomidorowym. Farszem napełnić wydrążone i oczyszczone z pestek papryki i ułożyć je na wysmarowanej tłuszczem blasze. Papryki posmarować olejem i piec w piekarniku około 20 minut.
Czas przygotowania:
25 minut
Porcja dla:
2 osób