Składniki:
- kasza perłowa (3 sztuk)
- żeberka wieprzowe (1 kilogramów)
- czosnek (2 ząbki)
- cebula (1 sztuk)
- miód (1 łyżek stołowych)
- olej sezamowy (1 łyżek stołowych)
- sos sojowy (2 łyżek stołowych)
- sol (według uznania)
- pieprz (według uznania)
Przygotowanie:
Cebulę obrać, posiekać i rozetrzeć z 1 łyżeczką soli.
Dodać pieprz, miód, olej sezamowy i sos sojowy. Powstałą marynatą natrzeć żeberka i odstawić na około 1/2 godziny. następnie żeberka ułożyć na blasze do pieczenia i wstawić do nagrzanego piekarnika. Piec w temperaturze ok. 200 stopni C. około 1 godzinę. Po pół godzinie żeberka przewrócić i dodać 1/2 szklanki wody.
Co pewien czas polewać żeberka powstałym z pieczenia sosem.
Dodać pieprz, miód, olej sezamowy i sos sojowy. Powstałą marynatą natrzeć żeberka i odstawić na około 1/2 godziny. następnie żeberka ułożyć na blasze do pieczenia i wstawić do nagrzanego piekarnika. Piec w temperaturze ok. 200 stopni C. około 1 godzinę. Po pół godzinie żeberka przewrócić i dodać 1/2 szklanki wody.
Co pewien czas polewać żeberka powstałym z pieczenia sosem.
Czas przygotowania:
90 minut
Porcja dla:
6 osób