Składniki:
- kotlety wieprzowe (2 gramów)
- ser pleśniowy (20 gramów)
- olej (15 gramów)
- sól (1 gramów)
- chili (1 gramów)
- przyprawa czosnkowa (2 gramów)
Przygotowanie:
Kotlety rozklepać jak na schabowe
posolić wg uznania, odrobinę chili ja dodaje również oregano, majeranek, po czym warstwę sera pleśniowego zawinąć jak roladę i spiąć wykałaczką żeby się podczas smażenia nie rozleciały. Roladę posypać czerwona ostra papryka i smażyć. Są gotowe jeżeli ser „puści sok” i wyjdzie trochę z roladki a mięso po dzióbnięciu ostrym nożem miękkie. Do tego kopytka (ja daje do smażenia więcej oleju w ten sposób mam pyszny lekki sos o serowym smaku)pycha!!
posolić wg uznania, odrobinę chili ja dodaje również oregano, majeranek, po czym warstwę sera pleśniowego zawinąć jak roladę i spiąć wykałaczką żeby się podczas smażenia nie rozleciały. Roladę posypać czerwona ostra papryka i smażyć. Są gotowe jeżeli ser „puści sok” i wyjdzie trochę z roladki a mięso po dzióbnięciu ostrym nożem miękkie. Do tego kopytka (ja daje do smażenia więcej oleju w ten sposób mam pyszny lekki sos o serowym smaku)pycha!!
Czas przygotowania:
10 minut
Porcja dla:
2 osób