w , ,

Zawijance wieprzowe z serem plesniowym

Składniki:

  • kotlety wieprzowe (2 gramów)
  • ser pleśniowy (20 gramów)
  • olej (15 gramów)
  • sól (1 gramów)
  • chili (1 gramów)
  • przyprawa czosnkowa (2 gramów)

Przygotowanie:

Kotlety rozklepać jak na schabowe
posolić wg uznania, odrobinę chili ja dodaje również oregano, majeranek, po czym warstwę sera pleśniowego zawinąć jak roladę i spiąć wykałaczką żeby się podczas smażenia nie rozleciały. Roladę posypać czerwona ostra papryka i smażyć. Są gotowe jeżeli ser „puści sok” i wyjdzie trochę z roladki a mięso po dzióbnięciu ostrym nożem miękkie. Do tego kopytka (ja daje do smażenia więcej oleju w ten sposób mam pyszny lekki sos o serowym smaku)pycha!!

Czas przygotowania:

10 minut

Porcja dla:

2 osób

Piernik kawowy

Koper włoski foeniculum vulgare