Składniki:
- wieprzowina bez kości (0.25 kilogramów)
- sos sojowy (1 łyżek stołowych)
- woda (4 łyżek stołowych)
- dymka (2 sztuk)
- ząbek czosnku (1 sztuk)
- sól (według uznania)
- pieprz (według uznania)
Przygotowanie:
1. Mięso włożyć do małego rondla, zalać wodą, dodać resztę składników.
2. Wszystko zagotować, zmniejszyć płomień, dusić przez około 30 min., aż mięso będzie miękkie. W razie potrzeby podlać 1-2 łyżkami wody.
3. Podawać z ryżem ugotowanym na sypko i z jarzynami na ostro w occie ATJAR TJAMPUR MENTAH lub z sałatką z pomidorów.
Proporcje dla 2, 3 osób
2. Wszystko zagotować, zmniejszyć płomień, dusić przez około 30 min., aż mięso będzie miękkie. W razie potrzeby podlać 1-2 łyżkami wody.
3. Podawać z ryżem ugotowanym na sypko i z jarzynami na ostro w occie ATJAR TJAMPUR MENTAH lub z sałatką z pomidorów.
Proporcje dla 2, 3 osób
Czas przygotowania:
45 minut
Porcja dla:
3 osób