w ,

Wieprzowina duszona

Składniki:

  • wieprzowina bez kości (0.25 kilogramów)
  • sos sojowy (1 łyżek stołowych)
  • woda (4 łyżek stołowych)
  • dymka (2 sztuk)
  • ząbek czosnku (1 sztuk)
  • sól (według uznania)
  • pieprz (według uznania)

Przygotowanie:

1. Mięso włożyć do małego rondla, zalać wodą, dodać resztę składników.
2. Wszystko zagotować, zmniejszyć płomień, dusić przez około 30 min., aż mięso będzie miękkie. W razie potrzeby podlać 1-2 łyżkami wody.
3. Podawać z ryżem ugotowanym na sypko i z jarzynami na ostro w occie ATJAR TJAMPUR MENTAH lub z sałatką z pomidorów.
Proporcje dla 2, 3 osób

Czas przygotowania:

45 minut

Porcja dla:

3 osób

Ryż po syczuańsku

Sałatka giuseppe