Składniki:
- cubule czerwone (2 sztuk)
- Cukinie (3 sztuk)
- cubule biała (2 sztuk)
- papryke chili (2 sztuk)
- ogórek (1 sztuk)
- curry (150 gramów)
- czosnek (4 ząbki)
- mięte(listki) (4 sztuk)
- jogurt naturalny (250 mililitrów)
- torebki ryżu (3 sztuk)
- piersi z kurczaka (4 sztuk)
- kiełki (125 gramów)
- kukurydzę z puszki (150 gramów)
- przyprawa do kurczaka (według uznania)
- vegeta (według uznania)
- olej (według uznania)
- woda (1 szklanek)
- papryka zielona (1 sztuk)
- papryka pomarańczowa (1 sztuk)
- papryka czerwona (1 sztuk)
Przygotowanie:
Na sam początek, najlepiej ugotować torebki ryżu, gdy się ugotują odcedzić je i położyć na talerzu lub innym naczyniu. Obie cebule (czerwone i białe) przekroić na pól, a później pokroić w plastry, ale nie za grube. Później wziąć papryki i kroić je na pól grubsze plastry. Gdy to zrobimy obrać cukinie i pokroić je na grubszą kostkę. Gdy zatem pokroimy już wszystkie warzywa należy na rozgrzaną patelnie z olejem wsypać cebule, gdy cebule nabiorą koloru, wsypać paprykę, po jakiejś chwili gdy papryka zmięknie należy wsypać cukinie. Następnie po 5-7 minutach dodać kukurydze z puszki i kiełki. Gdy warzywa się podsmaża należy dodać ryż do warzyw i dokładnie go pomieszać z warzywami, gdy to zrobicie należy dodać 1/2 szklanki wody i pomieszać warzywa z ryże aby warzywa pod dusiły się, potem dodać curry, ciągle mieszając.Paprykę chili pokroić w kostkę i dodać do warzyw z ryżem.
Następnie bierzemy piersi z kurczaka i przyprawiamy je Vegeta i przyprawą do kurczaka, następnie piersi kroimy w kostkę. Gdy to zrobimy na drugą rozgrzaną patelnie z olejem smażymy kurczaka około 10-13 minut żeby mięso nabrało koloru.
Teraz zabieramy się za sos, wiec należy 1/4 ogórka obrać ze skórki i przekroić go na pół, następnie pestki z ogórka wyjąc za pomocą małej łyżeczki. Następnie ogórka pokroić w bardzo cienką kostkę. Ząbki czosnku pokroić w kosteczkę, również cienką Ogórka i czosnek należy dodać do jogurty , a następnie dodać listki mięty według uznania i składniki wymieszać z jogurtem.
Następnie bierzemy piersi z kurczaka i przyprawiamy je Vegeta i przyprawą do kurczaka, następnie piersi kroimy w kostkę. Gdy to zrobimy na drugą rozgrzaną patelnie z olejem smażymy kurczaka około 10-13 minut żeby mięso nabrało koloru.
Teraz zabieramy się za sos, wiec należy 1/4 ogórka obrać ze skórki i przekroić go na pół, następnie pestki z ogórka wyjąc za pomocą małej łyżeczki. Następnie ogórka pokroić w bardzo cienką kostkę. Ząbki czosnku pokroić w kosteczkę, również cienką Ogórka i czosnek należy dodać do jogurty , a następnie dodać listki mięty według uznania i składniki wymieszać z jogurtem.
Smacznego!
Czas przygotowania:
70 minut
Porcja dla:
5 osób