Składniki:
- jajko (3 sztuk)
- seler łodyga (1 łyżek deserowych)
- szynka (1 łyżek stołowych)
- cebula (1 łyżek stołowych)
- czosnek (0.5 łyżek deserowych)
- sól (według uznania)
- pieprz (według uznania)
- wino białe wytrawne (1 łyżek stołowych)
Przygotowanie:
1. Jaja ubić z pozostałymi składnikami.
2. Wlać do wysmarowanego olejem naczynia z pokrywą.
3. Gotować na parze przez godzinę.
4. Podawać z białym pieczywem i zieloną sałatą.
Proporcje dla 2-3 osób
2. Wlać do wysmarowanego olejem naczynia z pokrywą.
3. Gotować na parze przez godzinę.
4. Podawać z białym pieczywem i zieloną sałatą.
Proporcje dla 2-3 osób
Czas przygotowania:
70 minut
Porcja dla:
3 osób