Składniki:
- brzoskwinie (3 sztuk)
- tuńczyk w sosie własnym (1 puszka)
- liście sałaty (według uznania)
- koperek (2 łyżek stołowych)
- majonez (3 łyżek stołowych)
- keczup (1 łyżek stołowych)
- sok z cytryny (1 łyżek stołowych)
- sos tabasco (4 krople)
- pieprz (według uznania)
- sól (według uznania)
Przygotowanie:
Sos: wymieszać majonez z keczupem, sokiem, tabasco, szczypta soli oraz pieprzu.
Lekko osączonego tuńczyka rozdrobnić widelcem w salaterce. Zanurzone we wrzątku brzoskwinie obrać ze skórki, usunąć pestki, a miąższ pokroić w kostkę. Dodać do tuńczyka, polać sosem, wymieszać i wstawić na 1,5 godziny do lodówki, pod przykryciem. Przed podaniem ułożyć na liściach sałaty i posypać posiekanym koperkiem.
Lekko osączonego tuńczyka rozdrobnić widelcem w salaterce. Zanurzone we wrzątku brzoskwinie obrać ze skórki, usunąć pestki, a miąższ pokroić w kostkę. Dodać do tuńczyka, polać sosem, wymieszać i wstawić na 1,5 godziny do lodówki, pod przykryciem. Przed podaniem ułożyć na liściach sałaty i posypać posiekanym koperkiem.
Czas przygotowania:
25 minut
Porcja dla:
4 osób