w ,

Tajskie curry z cukinią

Składniki:

  • filety z kurczaka (4 sztuk)
  • cukinia (1 sztuk)
  • limonka (1 sztuk)
  • broszek mrożony (100 gramów)
  • oliwa (2 łyżek stołowych)
  • pasta curry zielona (2 łyżek deserowych)
  • mleko kokosowe (400 mililitrów)
  • listki kolendry (0,5 szklanek)

Przygotowanie:

Umyta cukinie przekroić w poprzek na pół i pokroić na plastry. Gorącą wodą opłukać groszek i pozostawić do rozmrożenia. Filety pokroić na cienkie plasterki i podsmażyć na oliwie 0k. 4 minuty. Dodać pastę curry, wymieszać i wrzucić na patelnie cukinie oraz groszek. Mieszając, podsmażać 2 minuty i wlać mleko kokosowe. Dusić 10 minut na małym ogniu. doprawić sokiem z limonki oraz kolendrą.

Czas przygotowania:

30 minut

Porcja dla:

4 osób

Gnocchi

Kapuśniak ze słodkiej kapusty