Składniki:
- filety z kurczaka (4 sztuk)
- cukinia (1 sztuk)
- limonka (1 sztuk)
- broszek mrożony (100 gramów)
- oliwa (2 łyżek stołowych)
- pasta curry zielona (2 łyżek deserowych)
- mleko kokosowe (400 mililitrów)
- listki kolendry (0,5 szklanek)
Przygotowanie:
Umyta cukinie przekroić w poprzek na pół i pokroić na plastry. Gorącą wodą opłukać groszek i pozostawić do rozmrożenia. Filety pokroić na cienkie plasterki i podsmażyć na oliwie 0k. 4 minuty. Dodać pastę curry, wymieszać i wrzucić na patelnie cukinie oraz groszek. Mieszając, podsmażać 2 minuty i wlać mleko kokosowe. Dusić 10 minut na małym ogniu. doprawić sokiem z limonki oraz kolendrą.
Czas przygotowania:
30 minut
Porcja dla:
4 osób