Składniki:
- arbuz (0,25 sztuk)
- ananas (0,5 sztuk)
- mango (1 sztuk)
- banany (3 sztuk)
- limonki (według uznania)
- mieta, listki (według uznania)
- papaja (1 sztuk)
Przygotowanie:
Umyte i osuszone owoce schłodzić w lodówce przez 2h.
Obrać ze skórki, pokroić na plastry grubości 1, 5 cm. Wyciąć trójkąty lub łezki i ułożyć rzędami na dekoracyjnym talerzu. Obok papai ułożyć plasterki lub ćwiartki limonki.
Talerz udekorować listkami mięty.
Obrać ze skórki, pokroić na plastry grubości 1, 5 cm. Wyciąć trójkąty lub łezki i ułożyć rzędami na dekoracyjnym talerzu. Obok papai ułożyć plasterki lub ćwiartki limonki.
Talerz udekorować listkami mięty.
Czas przygotowania:
40 minut
Porcja dla:
7 osób