Składniki:

  • tymianek (według uznania)
  • rozmaryn (według uznania)
  • pieprz (według uznania)
  • sól (według uznania)
  • ocet winny (1 łyżek stołowych)
  • oliwa (3 łyżek stołowych)
  • ser feta (100 gramów)
  • oliwka (50 gramów)
  • sałata masłowa (1 sztuk)
  • cebula czerwona (1 sztuk)
  • pomidor (1 sztuk)
  • papryka czerwona (1 sztuk)

Przygotowanie:

Sałatę umyć, osączyć. Paprykę umyć, usunąć gniazdo nasienne. Cebulę i pomidora obrać, umyć. Razem z papryką pokroić w krążki. Oliwki osączyć. Wszystkie składniki ułożyć na salaterce. Polać oliwą wymieszaną z ziołami, doprawić solą, pieprzem i winnym octem.

Czas przygotowania:

20 minut

Porcja dla:

4 osób

Bitki wołowe duszone w cebuli

Dżem figowy