Składniki:
- tymianek (według uznania)
- rozmaryn (według uznania)
- pieprz (według uznania)
- sól (według uznania)
- ocet winny (1 łyżek stołowych)
- oliwa (3 łyżek stołowych)
- ser feta (100 gramów)
- oliwka (50 gramów)
- sałata masłowa (1 sztuk)
- cebula czerwona (1 sztuk)
- pomidor (1 sztuk)
- papryka czerwona (1 sztuk)
Przygotowanie:
Sałatę umyć, osączyć. Paprykę umyć, usunąć gniazdo nasienne. Cebulę i pomidora obrać, umyć. Razem z papryką pokroić w krążki. Oliwki osączyć. Wszystkie składniki ułożyć na salaterce. Polać oliwą wymieszaną z ziołami, doprawić solą, pieprzem i winnym octem.
Czas przygotowania:
20 minut
Porcja dla:
4 osób