Składniki:

  • makaron kolorowe muszelki (200 gramów)
  • papryka czerwona (1 sztuk)
  • pieczarki (200 gramów)
  • czosnek (2 ząbki)
  • oliwa (4 łyżek stołowych)
  • sok z cytryny (0,5 sztuk)
  • tymianek (według uznania)
  • pieprz (według uznania)
  • sól (według uznania)

Przygotowanie:

Ugotować makaron al dente i przelać zimna wodą. Umyta, osuszona paprykę upiec w piekarniku (ok. 15 minut). Zawinąć w folie i po 10 minutach zdjąć skórę oraz pokroić w cienkie paseczki. Oczyszczone pieczarki również pokroić w cienkie paseczki i skropić sokiem z cytryny. Makaron przełożyć do salaterki i wymieszać z papryką oraz pieczarkami.
Sos: rozdrobniony czosnek wymieszać z sokiem z cytryny, oliwą, odrobina soli, pieprzu i tymianku.
Sosem polać sałatkę.

Czas przygotowania:

50 minut

Porcja dla:

4 osób

Budyń kakaowy

Miniaturowe muffinki