Składniki:
- czekolada mleczna (50 gramów)
- czekolada gorzka (100 gramów)
- orzechy włoskie (100 gramów)
- jajka (2 sztuk)
- cukier (225 gramów)
- cukier waniliowy (1 sztuk)
- masło (100 gramów)
- migdały mielone (75 gramów)
- mąka (150 gramów)
- sól (1 szczypta)
- czekolada biała (75 gramów)
Przygotowanie:
Mieszając, roztopić masło razem z połamaną czekoladą. Orzechy grubo posiekać. Mikserem utrzeć jajka, cukier, cukier waniliowy, migdały, sól, mąkę i czekoladę z masłem na gładką masę. Wymieszać z orzechami. Ciasto nakładać do kolorowych, papierowych foremek do 2/3 objętości, ułożonych na 2 blachach. Piej kolejno w 180 stopniach ok. 18 minut, ostudzić.
Połamaną białą czekoladę stopić w kąpieli wodnej. Polewę nałożyć do woreczka i obciąć róg i udekorować babeczki. Pozostawić do zastygnięcia.
Połamaną białą czekoladę stopić w kąpieli wodnej. Polewę nałożyć do woreczka i obciąć róg i udekorować babeczki. Pozostawić do zastygnięcia.
Czas przygotowania:
70 minut
Porcja dla:
50 osób