Składniki:
- ziemniaki (2 sztuk)
- papryka czerwona (1 sztuk)
- papryka żółta (1 sztuk)
- cebula (1 sztuk)
- jabłka (1 sztuk)
- ser żółty (150 gramów)
- orzechy włoskie (100 gramów)
- fasolka czerwona konserwowa (1 puszka)
- natka piertruszki (0,5 pęczek)
- majonez (4 łyżek stołowych)
- pieprz (według uznania)
- sól (według uznania)
Przygotowanie:
Wyszorowane ziemniaki ugotować w osolonej wodzie. Odcedzone obrać i pokroić w średniej wielkości kostkę. Oczyszczone papryki pokroić w kostkę. Oczyszczoną cebulę drobno posiekać. Obrane winne jabłko pokroić w kostkę. Żółty ser tez pokroić w kostkę, a orzechy uprażyć na suchej patelni. Fasolkę osączyć z zalewy. Opłukaną, osuszona natkę drobno posiekać. Wszystkie składniki sałatki wymieszać z majonezem, doprawić do smaku sola oraz pieprzem.
Czas przygotowania:
40 minut
Porcja dla:
4 osób