Składniki:
- ser starty (100 gramów)
- jajka (2 sztuk)
- natka pietruszki (według uznania)
- kminek (według uznania)
- ryż (250 gramów)
- cebula (1 sztuk)
- masło (30 gramów)
- grzyb (600 gramów)
Przygotowanie:
Grzyby oczyszczać i pokroić na małe kawałki. Drobno poszatkowaną cebulę podsmażyć na maśle, dodać grzyby, przyprawić kminkiem oraz solą i dusić tak długo, aż wyparuje większość płynu. Połowę prawie na miękko ugotowanego ryżu włożyć do natłuszczonego naczynia żaroodpornego, przykryć warstwą uduszonych grzybów i następnie znów ryżem. Całość zalać roztrzepanymi jajkami i posypać utartym serem. Potrawę zapiekać na złotożółty kolor.
Czas przygotowania:
50 minut
Porcja dla:
3 osób