Składniki:
- kuskus (150 gramów)
- woda (3 szklanek)
- masło (4 łyżek stołowych)
- morele suszone (100 gramów)
- daktyle (100 gramów)
- rodzynki (50 gramów)
- migdały obrane i posiekane (50 gramów)
- pistacje (50 gramów)
- orzechy włoskie pokrojone (50 gramów)
- syrop klonowy (4 łyżek stołowych)
- Cynamon (1 łyżek deserowych)
- plasterki pomarańczy (4 sztuk)
- bita śmietana (4 łyżek stołowych)
Przygotowanie:
Do gotującej się wody dodać masło, pokrojone w paski morele i daktyle oraz rodzynki. Gotować 3 minuty i zalać tym kuskus. Przykryć i odstawić na 5 minut. Jeśli powstaną grudki, rozdrobnić kaszę widelcem. Dodać migdały, orzechy włoskie i pistacje. Przełożyć do 4 miseczek i polać syropem klonowym wymieszanym z cynamonem. Podawać udekorowany plasterkiem pomarańczy i bitą śmietaną.
Czas przygotowania:
30 minut
Porcja dla:
4 osób