Składniki:
- wywar mięsno-warzywny (1,5 litrów)
- Słoiczek koncentratu pomidorowego (1 sztuk)
- krojone pomidory (opcjonalnie) (1 puszka)
- kremowe serki topione MSM Mońki (100g) (2 sztuk)
- natka pietruszki (1 sztuk)
- pieprz i sól (1 szczypta)
- makaron muszelki lub ryż (według uznania)
Przygotowanie:
Gwarancją dobrej zupy jest wywar. Możemy go przyrządzić na bazie mięsa i warzyw – marchewka, pietruszka, seler i por. Warzywa kroimy i wraz z mięsem gotujemy aż powstanie bulion. Następnie dodajemy pomidory z puszki i koncentrat, a na koniec serek topiony. Kiedy się rozpuści, dokładamy natkę pietruszki i doprawiamy do smaku. Smacznego!
Dobra rada: Chcesz, by zupa była jeszcze pyszniejsza? Wystarczy, że zmiksujesz ją na krem i podasz z grzankami lub groszkiem ptysiowym.
Czas przygotowania:
60 minut
Porcja dla:
4 osób