Składniki:
- serca z kurcząt (1 kilogramów)
- mrożona marchewka z groszkiem (1 sztuk)
- pieczarki (500 gramów)
- czosnek (4-6 ząbki)
- olej (według uznania)
- sól (według uznania)
- ostra papryka (według uznania)
- przecier pomidorowy (według uznania)
- bulion (według uznania)
Przygotowanie:
– serca gotujemy w bulionie, aż zmiękną, wyjmujemy, bulion odstawiamy
– serca kroimy na połówki
– rozgrzewamy olej i wrzucamy na niego pokrojony czosnek, dodajemy serca, pokrojone pieczarki i marchewkę z groszkiem
– dusimy aż woda odparuje, dodajemy przecier i dolewamy tyle bulionu aby składniki były przykryte
– doprawiamy do smaku
– serca kroimy na połówki
– rozgrzewamy olej i wrzucamy na niego pokrojony czosnek, dodajemy serca, pokrojone pieczarki i marchewkę z groszkiem
– dusimy aż woda odparuje, dodajemy przecier i dolewamy tyle bulionu aby składniki były przykryte
– doprawiamy do smaku
Czas przygotowania:
30 minut
Porcja dla:
4 osób