w

Gulasz z serc

Składniki:

  • serca z kurcząt (1 kilogramów)
  • mrożona marchewka z groszkiem (1 sztuk)
  • pieczarki (500 gramów)
  • czosnek (4-6 ząbki)
  • olej (według uznania)
  • sól (według uznania)
  • ostra papryka (według uznania)
  • przecier pomidorowy (według uznania)
  • bulion (według uznania)

Przygotowanie:

– serca gotujemy w bulionie, aż zmiękną, wyjmujemy, bulion odstawiamy
– serca kroimy na połówki
– rozgrzewamy olej i wrzucamy na niego pokrojony czosnek, dodajemy serca, pokrojone pieczarki i marchewkę z groszkiem
– dusimy aż woda odparuje, dodajemy przecier i dolewamy tyle bulionu aby składniki były przykryte
– doprawiamy do smaku

Czas przygotowania:

30 minut

Porcja dla:

4 osób

Talarki warzywne w poppingowe panierce

Krajanka z konfiturą