Składniki:
- ryż błyskawiczny (1 sztuk)
- kurkuma (1 łyżek deserowych)
- filet z imdyka (600 gramów)
- groszek konserwowy (1 puszka)
- mąka (1 łyżek stołowych)
- vegeta (według uznania)
- śmietana (300 gramów)
- pieprz (według uznania)
- sól (według uznania)
Przygotowanie:
Zagotować wodę, posolić, wsypać ryż i kurkumę. Gotować 10 minut, odcedzić. Umyte, osuszone mięso pokroić w drobną kostkę, wrzucić na rozgrzany olej i mieszając, smażyć 8 minut. Oprószyć mąką, zasmażyć, zalać śmietaną, mieszając, zagotować. Jeśli sos jest za gęsty rozprowadzić odrobina wody (można dolać odrobinę białego wina). Wymieszać z osączonym groszkiem. Doprawić do smaku vegetą i pieprzem. Potrawkę podawać z ryżem.
Czas przygotowania:
20 minut
Porcja dla:
4 osób