Składniki:
- antrykot (2 plastry)
- musztarda Dijon (2 łyżek stołowych)
- olej (3 łyżek stołowych)
- słonina (300 gramów)
- cebula cukrowa (3 ząbki)
- listki ziół (2 łyżek stołowych)
- miąższ białego pieczywa (200 gramów)
- wino białe wytrawne (4 łyżek stołowych)
- pieprz kolorowy (0,5 łyżek stołowych)
- pieprz (według uznania)
- sól (według uznania)
Przygotowanie:
Pokrojoną w drobną kostkę słoninę wymieszać w garnku z drobno pokrojoną cebulą, posiekanymi ziołami (natka, tymianek, majeranek, estragon) oraz rozdrobnionym miąższe chleba białego. Doprawić solą oraz dużą ilością pieprzu. wymieszać z kolorowym pieprzem oraz winem i odstawić na 60 minut.
Plastry mięsa posmarować olejem i grillować po ok, 11 minut z każdej strony. Przyrumienione posmarować cienko musztardą i pokryć gruba warstwą ziołowej panierki. Ułożyć mięso jeszcze na kilka minut na grillu. Podawać z pieczonymi ziemniakami.
Plastry mięsa posmarować olejem i grillować po ok, 11 minut z każdej strony. Przyrumienione posmarować cienko musztardą i pokryć gruba warstwą ziołowej panierki. Ułożyć mięso jeszcze na kilka minut na grillu. Podawać z pieczonymi ziemniakami.
Czas przygotowania:
40 minut
Porcja dla:
2 osób