Składniki:
- placki naleśnikowe (10 sztuk)
- grzyby leśne (250 gramów)
- śmietana (0,5 szklanek)
- żółtka (3 sztuk)
- cebula (2 sztuk)
- natka pietruszki (1 łyżek stołowych)
- olej (4 łyżek stołowych)
- pieprz (według uznania)
- sól (według uznania)
Przygotowanie:
Oczyszczone grzyby drobno posiekać. Smażyć na suchej patelni, mieszając, az sok odparuje. Wlać połowę oleju, dodać posiekaną cebulę i smażyć, mieszając, aż cebula się zeszkli. Dodać śmietanę i doprawić do smaku sola oraz pieprzem. Dusić na małym ogniu, aż grzyby będą całkiem miękkie, a sos zgęstnieje. Dodać żółtko oraz posiekaną natkę, mieszając doprawić.
Naleśniki posmarować farszem i skropić olejem. Zapiec w piekarniku lub obsmażyć na patelni i podawać.
Naleśniki posmarować farszem i skropić olejem. Zapiec w piekarniku lub obsmażyć na patelni i podawać.
Czas przygotowania:
30 minut
Porcja dla:
4 osób