w

Nadzienie z gotowanego ryżu i pieczarek

Składniki:

  • ryż (2.5 szklanek)
  • pieczarka (20 dekagramów)
  • cebula (1 sztuk)
  • jajko (2 sztuk)
  • bułka tarta (2 łyżek stołowych)
  • ser żółty starty (5 dekagramów)
  • natka pietruszki (1 łyżek stołowych)
  • sól (według uznania)
  • pieprz (według uznania)

Przygotowanie:

Oczyszczone pieczarki i cebulę posiekać. Ryż wymieszać z pieczarkami, cebulą, tartą bułką, rozmąconymi jajami, solą i pieprzem. Napełnione nadzieniem kabaczki ustawić w szybkowarze, na dno włożyć posiekany miąższ wydrążony z kabaczków.

Czas przygotowania:

20 minut

Porcja dla:

4 osób

Gorący napój czekoladowy

Kulki ryżowe