w

Kotlety z kaszy gryczanej i pieczarek

Składniki:

  • kasza gryczana (2 szklanek)
  • płatki owsiane (1 szklanek)
  • pieczarka (20 dekagramów)
  • cebula (2 sztuk)
  • czosnek (1 ząbki)
  • olej (według uznania)
  • sól (według uznania)
  • bułka tarta (według uznania)

Przygotowanie:

Płatki owsiane zalać wrzątkiem i odstawić na 15 minut do napęcznienia. Cebulę i pieczarki pokroić i podsmażyć na patelni z olejem, na końcu dodać sól i ewentualnie przyprawy. Czosnek pokroić na małe kawałki. Połączyć składniki: ugotowaną kaszę, napęczniałe płatki, czosnek i podduszoną cebulę z pieczarkami. Zmiksować lub przekręcić przez maszynkę. Brać kawałki masy, formować małe kotleciki, które obtoczone w tartej bułce i smażyć na oleju

Czas przygotowania:

50 minut

Porcja dla:

4 osób

Łatwe ciasto kakaowe

Vol-au-vent z grzybami