Składniki:
- margaryna (1 kostek)
- mleko (4 łyżek deserowych)
- kakao (4 łyżek deserowych)
- cukier (1.5 szklanek)
- jajko (4 sztuk)
- mąka (1.5 szklanek)
- proszek do pieczenia (1 sztuk)
- skórka z cytryny (1 sztuk)
Przygotowanie:
Czynności:Margarynę, mleko, kakao, cukier włożyć do garnka i zagotować, aby cukier się rozpuścił. Ostudzić i dodać 4 żółtka.Oddzielone białka wlać do miseczki. Odlać z masy 0,5 szklanki do posmarowania tortu. Następnie wymieszać 1,5 szklanki mąki, proszkiem do pieczenia i skórką z cytryny (lub sokiem). Dodać pianę z 4 białek. Wymieszać i wlać do formy. Piec ok. 40 min. Po upieczeniu posmarować tort odłożoną masą. SMACZNEGO!!!
Czas przygotowania:
60 minut
Porcja dla:
12 osób