Składniki:

  • kajzerka (1 sztuk)
  • cebula (1 sztuk)
  • masło (1 łyżek stołowych)
  • mięso mielone mieszane (300 gramów)
  • jajka (1 sztuk)
  • maggi (według uznania)
  • mąka (według uznania)
  • olej (według uznania)
  • pieprz (według uznania)
  • sól (według uznania)

Przygotowanie:

Namoczoną, odciśniętą bułkę zagnieść z mięsem, oczyszczona, posiekana cebulą oraz jajkiem. Doprawić do smaku solą oraz pieprzem i kilkoma kroplami maggi. Z masy uformować małe kotleciki, obtaczać w mace i usmażyć na rozgrzanym tłuszczu. potem wstawić jeszcze na kilka minut do piekarnika, aby kotleciki „doszły”. Podawać z ziemniakami i surówką.

Czas przygotowania:

25 minut

Porcja dla:

3 osób

Ciasteczka z orzechami

Zaprawa warzywno-olejowa