Składniki:
- przyprawa jarzynowa (2 łyżek stołowych)
- rosół drobiowy (1 kostek)
- filet drobiowy (500 gramów)
- pieczarki (200 gramów)
- cebula (1 sztuk)
- olej (2 łyżek stołowych)
- śmietana słodka (200 mililitrów)
- mąka (2 łyżek stołowych)
Przygotowanie:
Filety drobiowe pokroić na duże kawałki i obtoczyć w przyprawie jarzynowej. Pieczarki oczyścić i każdą pokroić na 4 części. Na oleju podsmażyć posiekaną cebulę, mięso i pieczarki. Rosół rozprowadzić w 300 ml gorącej wody i dodać do mięsa, dusić 5 minut. Mąkę rozprowadzić w śmietanie i połączyć z mięsem, zagotować. Podawać z ryżem.
Czas przygotowania:
25 minut
Porcja dla:
4 osób