Składniki:
- filet z tuńczyka (4 sztuk)
- sok z cytryny (2 łyżek deserowych)
- jajka (1 sztuk)
- bułka tarta (8 łyżek stołowych)
- estragon suszony (1 łyżek deserowych)
- jogurt naturalny (150 gramów)
- chrzan (4 łyżek stołowych)
- sól (według uznania)
- pieprz (według uznania)
- tłuszcz (według uznania)
Przygotowanie:
Umyte filety osuszyć i skropić sokiem z cytryny. Jajko rozmącić z solą i pieprzem. Bułkę tartą wymieszać z estragonem.
Filety moczyć w jajku, a następnie w bułce.
Na wysmarowanej tłuszczem folii położyć filety i piec.
Wymieszać jogurt z chrzanem.
Po upieczeniu podawać rybę, polaną sosem jogurtowo-chrzanowym.
Filety moczyć w jajku, a następnie w bułce.
Na wysmarowanej tłuszczem folii położyć filety i piec.
Wymieszać jogurt z chrzanem.
Po upieczeniu podawać rybę, polaną sosem jogurtowo-chrzanowym.
Czas przygotowania:
35 minut
Porcja dla:
4 osób