w

Farsz pierogowy z suszonych grzybów do czerwonego

Składniki:

  • grzyby suszone (10 dekagramów)
  • bułka tarta (0.5 szklanek)
  • cebula (1 sztuk)
  • masło (1 łyżek stołowych)
  • sól (1 łyżek deserowych)
  • pieprz (1 łyżek deserowych)

Przygotowanie:

1. Grzyby namoczyć dzień wcześniej lub co najmniej 5-6 godzin, ugotować w wodzie w której się moczyły, odcedzić. 2. Cebulę drobno posiekać i zeszklić na maśle, nie rumienić. 3. Grzyby i cebulę zmiksować, dodać bułkę, sól i pieprz. 4. Ciasto kroić w kwadraty o boku 3 cm, lepić uszka lub wykrawać małe kółka i lepić pierożki.
Podawać zalane czerwonym barszczem

Czas przygotowania:

10 minut

Porcja dla:

2 osób

Pijak

Filety drobiowe na jarzynce z pieczarkami