Składniki:
- polędwica (500 gramów)
- pieczarki (250 gramów)
- cebula (1 sztuk)
- olej (3 łyżek stołowych)
- śmietana (0,5 szklanek)
- papryka słodka (0,5 łyżek deserowych)
- koncentrat pomidorowy (2 łyżek stołowych)
- mąka (1 łyżek stołowych)
- natka piertruszki (według uznania)
- pieprz (według uznania)
- sól (według uznania)
Przygotowanie:
Pokrojone w paski mięso oprószyć mąką. Oczyszczona cebulę pokroić w talarki i podsmażyć na oleju na złoty kolor, następnie usmażyć mięso, a na końcu oczyszczone, pokrojone pieczarki, każdy składnik osobno. Składniki przełożyć do rondla, dodać pieprz, paprykę, koncentrat pomidorowy, śmietanę, zagotować i posypać posiekaną natką. Podawać z pieczywem.
Czas przygotowania:
30 minut
Porcja dla:
4 osób