Składniki:

  • polędwica (500 gramów)
  • pieczarki (250 gramów)
  • cebula (1 sztuk)
  • olej (3 łyżek stołowych)
  • śmietana (0,5 szklanek)
  • papryka słodka (0,5 łyżek deserowych)
  • koncentrat pomidorowy (2 łyżek stołowych)
  • mąka (1 łyżek stołowych)
  • natka piertruszki (według uznania)
  • pieprz (według uznania)
  • sól (według uznania)

Przygotowanie:

Pokrojone w paski mięso oprószyć mąką. Oczyszczona cebulę pokroić w talarki i podsmażyć na oleju na złoty kolor, następnie usmażyć mięso, a na końcu oczyszczone, pokrojone pieczarki, każdy składnik osobno. Składniki przełożyć do rondla, dodać pieprz, paprykę, koncentrat pomidorowy, śmietanę, zagotować i posypać posiekaną natką. Podawać z pieczywem.

Czas przygotowania:

30 minut

Porcja dla:

4 osób

Babka maślana

Kapusta pekińska gotowana w mleku