w , ,

Zapiekanka z ryżu i tofu

Składniki:

  • ryż brązowy (1 szklanek)
  • olej (2 łyżek stołowych)
  • tofu (30 dekagramów)
  • cebula (2 sztuk)
  • papryka (1 sztuk)
  • sos sojowy (2 łyżek deserowych)
  • sól (według uznania)
  • pieprz (według uznania)
  • oregano (1 łyżek deserowych)

Przygotowanie:

Wysmarować olejem żaroodporne naczynie lub formę. Tofu pokroić w kostkę i skropić sosem sojowym. Na patelni podrumienić pokrojoną w drobną kostkę cebulę i paprykę. Zmieszać ugotowany ryż i podsmażone warzywa, doprawić przyprawami i włożyć do formy. Zapiekać w średnio gorącym piekarniku przez około pół godziny.

Czas przygotowania:

50 minut

Porcja dla:

3 osób

Martini Sweet

Waniliowe kluseczki w sosie rabarbarowym